Recomand

vineri, 28 octombrie 2011

Declaratie de dragoste

- E a nu stiu cata oara cand iti spun: Barbatii NU fac declaratii de dragoste! N-au curaj.
- Si eu iti raspund pentru aceeasi nu stiu cata oara ca nu ai dreptate! De ce iti place sa generalizezi? spuse Curiosity
- Daca imi demonstrezi o sa te cred, acum sa te vad!
- Bineee, carevasazica ma provoci! Hai cu mine!

Au plecat impreuna catre locul cu pricina. Cand au ajuns acolo, au batut la usa si cineva le-a deschis. In fundal se auzeau versurile:

...And then one day I looked around and I found the sun shining down
And I took off my worried shoes
And the feet broke free
I didn't need to wear
Then I knew the difference between worrying and caring
'Cause I've got a lot of walking to do
And I don't want to wear
My worried shoes...

In camera era putina dezordine, un cufar plin cu jucarii rasturnat intr-o parte, niste acuarele pe sifonier, o chitara intr-un colt si undeva pe jos, cineva se juca cu plastilina.

- Uite, uite! El e! Shhh sa facem liniste, vad ca lucreaza la ceva, spuse soptind Curiosity. Daca vrei, iti povestesc eu despre el, in timp ce il privim cum nascoceste o noua poveste. Vrei sa stii ce am aflat?
- Atata timp cat nu o iei pe aratura, ok! Te ascult.

Curiosity isi lipi palmele de urechile prietenei lui si incepu, in soapta:

"Mi-a spus ca e viata lui. Ca pe cea mai buna o recunoaste dupa firele de par zbarlite de pe mainile lui, dupa lacrimile si rasul pe care i le provoaca, dupa ce batai ii trage inimii sale.

Pentru a pune piedica uitarii a transpus unele dintre clipele vietii intr-o maniera pe care isi doreste s-o imbunatateasca. Asta pentru ca la inceput avea ca barem "ceva inteligibil", insa acum priveste altfel lucrurile. A descoperit ca vrea "ceva impecabil". Si-a dat seama ca ideile in care crede cu ardoare ar fi pacat sa le imbrace zdrentuit. Atunci a decis sa ia o pauza pentru a putea studia si aprofunda cum sa faca totul mai bine. Cand creeaza simte ca este un copil.

Cand l-am intrebat ce experienta pe care a trait-o n-ar putea-o reda, mi-a raspuns: un om si un caine, amandoi schiopatand de batranete, dar incapatanandu-se totusi sa rada de moarte, tragandu-se fiecare de picioarele celuilalt. Mi-a marturisit ca nu crede ca exista experienta traita pe care daca simti ca merita sa o impartasesti sa nu o poti face. Banuieste ca asta e prin definitie un regizor talentat.
Am vorbit cu el si despre scopul vietii si despre cum l-ar ilustra. Mi-a spus ca nu stie care este, ca inca orbecaie, incercand sa nu calce pe nimeni pe pantofi. Insa se gandeste ca n-ar trebui sa-i lipseasca un Dumnezeu sau o femeie. Sau ambele.

Ultima mea curiozitate a fost sa aflu cum a inceput sa se joace cu plastilina. Ghici ce mi-a raspuns? Ca stand el intr-o seara suparat, in patul sau supraetajat si uitandu-se la o fotografie a zis ca ar fi cazul sa incerce sa faca ceva nou. Se joaca cu plastilina pentru ca asa stie el sa spuna cel mai bine un "te iubesc" la 26 de ani."

Acum ma crezi? a incheiat Curiosity si a pornit in cautarea unei noi aventuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu